Uborkasaláta télire

Aki szereti az uborkasalátát az tehet el télire is . Nagyon finom és könnyű megcsinálni.

Hozzávalók

Egy 2,5 dl is csésze

7 csésze hámozatlan gyalult uborka ( 6-9 cm) es friss uborkák.

1 csésze cukor

1 ek só

3/4 csésze 10% ecet

1-2 db babér lavél

Összekeverni a hozzávalókat és beletenni az uborkát. Állni hagyni minimum 4 órát vagy egy napot is lehet. Aztán üvegekbe tölteni . Meg lehet jól tömni az üvegeket.Aki akar az tehet bele 1 kk nátrium benzoátot is.

Kép065

Nekünk most kb 2 kg friss uborkából lett csemege télire és 2 nagy és egy kis üveg lett belőle.Kép066

Érdemes megcsinálni,ha szeretitek és télire is finom csemege. Csak előveszed a kamrából és akár tálalhatod is.

Egészségetekre. Írjatok , hogy nektek milyen lett, ha megcsináltátok.Kép067

Írjon az is, aki esetleg másképp tudja a receptet. Én most nem gyalultam, hanem kézzel szépen feldaraboltam. Ez látszik is. Majd teszünk el gyalultat is, hogy tudjuk a különbséget. Ami gyalulva van az biztos hamarabb megérik és hamarabb lehet fogyasztani.Aki szereti az tehet bele egész borsot is .

 

 

2 Comments:

  1. Az uborkasalatat sokan ugy keszitik, hogy lesozzak, majd kinyomkodjak, es ecetes, sos, cukros vizbe teszik. Mindig az uborkasalatat keszitem el eloszor a menusorbol, es mire a talalasra kerul a sor, az uborkanknak majdnem annyi leve lesz, mintha sos, ecetes vizben keszitettuk volna.

    • Így van, pont a legfinomabb részét nyomkodják ki. Mink is így készítjük, nem csavarjuk ki a levét, első az uborka saláta és jöhet
      a többi menü készítése. köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.