Rozsos kenyér a vidéki konyhában

Nagyon finom rozsos kenyeret készítettem. Másképp,mint anyunak, mivel ő eleve a fehéret szereti.Most szép barna és nagyon finom lett.

Hozzávalók

70 dkg BL 80 as kenyér liszt

25 dkg teljes kiörlésű rozsliszt

1 csomag instant élesztő pór /11 gr/

5,5 dl víz

3 tk só

1,5 tk cukor

2 ek oliva olaj

1 csapott mk őrölt kömény

1 ek citromlé

Az egészet egy nagy tálba tenni és összegyúrni szép egyneművé addig míg már nem nagyon ragad és lejön a kezedről is a tészta.

30 perc munlva átgyurni és keleszteni tovább. Letakarni és 1 órát hagyni kellni a duplájára meleg helyen.

Aztán kiönteni és alaposan összedolgozni, itt lehetkétfelé is venni és 2 db kenyeret készíteni belőle. Nekem most egybe van az egész. Kiolajajozott formába tenni és hagyni még akár 1 órát kelni szép nagyra.

Bevizezni és bevágni és előmelegített sütőbe megsütni. A sütőbe tenni kicsi vizet egy kis edénybe, hogy legyen bent pára.1 órát kell sütni és sütés után kivenni és bevizezni és letakarni míg kihűl.

 

Egészségetekre.

Fehérkenyér recept itt: Külön ablakba nyílik

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.