Kovászos káposzta a Vidéki konyhában

Kovászos káposzta a Vidéki konyhában.

Hozzávalók

3 kg káposzta
3 liter víz
3 ek só
egy csokor kapor /vagy száraz szára
4 cikk fokhagyma
kis csombor
kicsi kakukkfű
5 literes üveg

Készítése

 Nagyobb leveleiket leszedtem, ami ment a forróvízbe kicsit, ebbe megy a töltelék és a többit legyalultam. Egy ötliteres üveg aljába tettem egy csomó kapor szárat, ami már majdnem száraz volt. A gyalult káposztát szorosan rányomkodtam .

Négy cikk  új fokhagymát tettem közé kb a közepe felé, meg csombort és kicsi kakukkfüvet. 3 liter vizet felforraltam, tettem bele 3 ek. sót, majd az egészben hagyott leveleket egy pillanatra belemártottam. Így már össze lehet őket hajtani, anélkül, hogy eltörnének.

Tele raktam az üveget és a forróvízbe mártott leveleket is tetejére a száraz kenyér és kicsi száraz kapor szár. Felöntöttem a sós forró vízzel.Tetejére egy kis tálat borítottam. Most a teraszon napozik, 3-4 nap múlva kész a friss, nyári kovászos káposzta, amiből a hétvégén reményeim szerint toroskáposzta vagy  töltött káposzta lesz. Bográcsban persze.

Nagyon finom lesz,  ha kész lesz 4-5 nap múlva.

 

Maresz

Festőművész , író.Internet Marketing Eliteaffiliate Partner.Egy Nő vagyok,aki szereti az életet és éli az életét.Szeretem a kertet a növényeket a fákat. Tisztelem a természetet.Szeretek jókat főzni és sütni és finomakat enni. Szeretek értelmesen beszélgetni a föld másik oldalán élő emberekkel is. olyan vagyok mint Te , csak élem az életemet.

Comments are closed