Cseresznye befőtt és meggy leves lecsóval.

Ma cseresznye szedéssel kezdtük a napot és a másik településre bringáztunk a nagynénémmel a nagybátyámhoz. Út közbe is fényképeztem, szép a táj.

Kép021 Kép019 Kép023

 

A rövidebb úton mentünk és fél óra múlva már ott is voltunk. Megszedtük a 2 vödröt cseresznyével és közbe fényképeztem.

Kép033 Kép030 Kép043Aztán megittunk egy nagyon finom kávét és Rózsika megmutatta a gyönyörű virágját.Le is fényképeztem nektek.Igaz milyen szép?

Kép046

A lányok a hinta ágyon pihennek és én csak fényképeztem.Aztán rólam is sikerült egy képet végre.

Kép044 Kép045

 

Kaptunk kukoricát ültetni és két félét.Egy nagyobb fehér kukoricát és finom édes csemegét. Az út mellett visszafelé meg szedtem 4-5 szál napraforgót,mert elfelejtettünk ülteti és olyan szép mikor virágzik.Anyu nagyon örült a cseresznyének és a salátának is, mert azt is kaptunk Rózsika csodás kertjéből.

Kép053

Ez a két féle kukorica , a telómmal fotózva.Elraktuk a cseresznyét kb 4 kg ránézésre.4 liter vizet forraltunk és 80 dkg cukorral és csak belemártottuk a cseresznyéket.Lesterilizáltuk és a forró szirupot ráöntöttük és dunsztba tettük.Majd csinálok fotót arról is. Előtte megebédeltünk anyu lecsót csinált és finom meggy levest.

Kép049 Kép056 Kép047

Aztán pihentünk kicsit ebéd után és elültettük a kukoricákat délután meg a napraforgót elpalántáztam.Aztán csináltam málna fagyit ,mert nagyon finom és jól megettük.Anyunak nagyon tetszik a kert és leszedtük a maradék málnát is.

Kép068 Kép065

Anyu botja a vakond lukba. Hihi..Kép064

 

Locsolom a palántákat.Nagyon szép időnk van, pont jó  kint lenni a kertbe.IMG_0505

 

Leszedtem az epret is szép folyamatosan érik és a következő adag kovászos uborka is holnap kész van.

IMG_0501

 

Szeretjük a kertet ápolni, ha tehetjük kimegyünk és mindig csinálunk valamit.Ezért is jó a kertes ház, sose lehet unatkozni.

IMG_0495 IMG_0492 IMG_0499 IMG_0497 IMG_0496 IMG_0503

 

Szóval ma is szépen telt a napunk még elbringáztam vízért és kellemesen elfáradtunk.Most pihi van, anyu ágyikóba és én meg írogatok nektek és töltöm fel a képeket.Holnap paprikás krumpli lesz salival és én csinálom meg.Remélem nektek is jól telt a napotok, kedvetekre alkottatok.

 

Maresz

Festőművész , író.Internet Marketing Eliteaffiliate Partner.Egy Nő vagyok,aki szereti az életet és éli az életét.Szeretem a kertet a növényeket a fákat. Tisztelem a természetet.Szeretek jókat főzni és sütni és finomakat enni. Szeretek értelmesen beszélgetni a föld másik oldalán élő emberekkel is. olyan vagyok mint Te , csak élem az életemet.

Comments are closed