Pizza a vidéki konyhában

Sziasztok.

Kaptam egy remek receptet egy tündéri barátnőmtől, ami szinte mindenre jó, most éppen pizzát készítettünk belőle tegnap és most meg a maradék tésztából lángost készítünk..

Hozzávalók

40 dkg liszt

5 ek étólaj

1 kk cukor

1 ek ételizesítő

2 dl langyos tej

2 dkg élesztő

pici só

Élesztőt a cukros lanygos tejbe felfuttatni és a többi hozzávalóval együtt összekeverni.Jól gyurmázd egyneművé és hagyd kelni 45 percig. Addig olajozz ki egy tepsi alját, ez az adag elég a nagy barna lapos tepsire. Készítsd el a hozzávalókat amiket rá akarsz majd pakolni.Előmelegíteni a sütőt , megkenni a pizza alapkrémmel, nekem nem volt, így csináltam paradicsomitalból kicsi piritott hagymára meg foki bele és kész .Aztán pakold meg amit csak szeretsz. Nálunk volt kukorica és ananász befőtt, szalámi és hagyma és oliva bogyó és feta sajt.

Mehet a tészta a kiolajozott tepsibe, teritsd el a kezeddel és mehet rá minden.kb 25 perc sütés sima gáz tűzhelyben.

Egészségetekre.

 

Comments are closed