Meggyes pite várt reggelire.

Csodás napunk van és korán keltünk, hogy a kertben tevékenykedjünk. Vagyis csak jómagam kezdtem a gazolással, anyu meg a boltba ment és neki állt főzni. Csinált meggylevest, ami itt cibere  és én nem annyira kedvelem. A gyümölcs levest jobban megeszem, bár azért sem rajongok. Viszont kigazoltam és a paprikákat át ültettem, mert nagyon közel voltak az uborkához. Az meg ügye nagyon fog majd futni és kell neki a hely. Anyu közben kifejtette a leszedett száraz babot is és zöldbabot is megint szedett.A múltkori szedésből is itt vannak a szép zöldbabok. Anyu tesz bele répát is meg zöldséget.

Kép050

Feladtuk a festményt is a barátnőmnek , majd elfelejtettem és a sarkon megint találkoztunk a gyönyörűséges lovakkal. Igaz milyen szépek?

Kép001

Anyu is eljött velem a postára és képzeljétek, hogy amibe csomagoltam az nem volt jó nekik, mert nem fér rá a papír,amit rátesznek az a ragasztós valami. Mondtam nekik, akkor tegyék rá keresztbe. Úgy ráfér csak kétszer annyi lesz az ára, mintha téglalap dobozba tennénk. A fene se érti ezt, mindegy visszamentem és még egyszer becsomagoltuk a festményt téglalap alakú dobozba. Őrület mik vannak.

Kép002

A zöldséges Klárika le is fényképezett minket és látjátok ott a kezembe a szuperül becsomagolt festmény, csak éppen a doboz háromszög alakú és az egyik fele keskenyebb.Szóval , akkor meg ne próbáljatok ilyen alakú dobozba még véletlen sem feladni semmit vagy tényleg még kör alakúba sem. Hahaha..Szép az élet.

Kép006

A postán meg ez a ki írás fogadott nézzétek, lefotóztam, bár közölték velem, hogy nem szabad fotózni. Mire megkérdeztem, hogy csak elolvasni szabad? Nem nekünk szól a  ki írás? Vagy szót is kell fogadni, ha elolvastuk?

Kép012 Kép013Szóval ilyenek vannak gyerekek. Szerintem megette a fene az egészet, ha valaki szót is fogad annak, aki ezt ki írta. Annak, akinek nincs 1 perce, hogy segítsen egy idős embernek és megmutassa neki, hogy hogy kell a számokat beütni a telefonba annak ne is legyen ideje semmire . Szóval ennyit erről és most menjünk vissza a kertbe és a konyhába. 10 óra felé végeztem és bementem reggelizni. Na ki találja valaki , hogy mi a reggelim?

Kép040

Fogadjunk, hogy nem találja ki senki sem. Ja és ilyen szép nagy burgonyák vannak a tündér kertünkben.

Kép042Ráadásnak ilyen szép látvány fogadott minket amikor elkerült az eső és elment Szeged felé.

Kép020

Kép038Anyu kész lett a meggyes pitével is és éppen most ellenőrizzük, hogy mennyire finom. Nyami. Nagyon jó lett, mint mindig. Egészségetekre. Ez után jövök majd a sütni való tökkel,amiből még nem tudom mi lesz. Minden esetre megnézem a finom receptek csopiba, hátha már tettek be valami sütő tökös finomságot.

Kép047 Kép048 Kép049Anyu meg vidáman pucolja a zöldbabot. A száraz babot már kifejtettük.

Kép057Itt meg éppen a sárgabarackot készíti lekvárnak.Az idén rengeteg lett.Tele van az egyik polc vele és nagyon finom lett. Már grízes tésztára tettünk is belőle és isteni finom.Egészségetekre.Kép066

Kép032

Azóta már semmi hely nincs a spejzba a polcokon úgy tele van és még jön hozzá a sok zöldbab és a lecsó is meg a paradicsom ital és savanyúságok. Lehet jó lenne egy nagyobb spejz. Mára ennyi elég volt ennyi nekem a munkából, most megyek kicsit lazítani a netre. Csodás napot kívánunk mindenkinek anyuval. Érezzétek jól magatokat és alkossatok kedvetekre.

3 Comments:

  1. A meggyes pitenel keves jobb edesseg letezik, a finom teszta es a meggy olyan elegyet alkot, amire nem lehet nemet mondani. Bekebeli meggyes pite – A meggyes pitenel keves jobb edesseg letezik, a finom teszta es a meggy olyan elegyet alkot, amire nem lehet nemet mondani.

  2. I just want to tell you that I am just newbie to blogging and site-building and absolutely loved your page. Almost certainly I’m want to bookmark your blog . You really have incredible article content. Kudos for revealing your web site.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.