Lángos a vidéki konyhában

Kaptam egy remek receptet egy tündéri barátnőmtől, ami szinte mindenre jó, most éppen pizzát készítettünk belőle tegnap és most meg a maradék tésztából lángost készítünk.A tésztét egyébkén tle is lehet fagyasztani és bármikor előveheted.Apizzát itt találod: pizza uj ablakba nyílik

Hozzávalók

40 dkg liszt

5 ek étólaj

1 kk cukor

1 ek ételizesítő

2 dl langyos tej

2 dkg élesztő

pici só

Élesztőt a cukros lanygos tejbe felfuttatni és a többi hozzávalóval együtt összekeverni.Jól gyurmázd egyneművé és hagyd kelni 45 percig. Ezzela tésztával tudsz pizzát is meg lángost is készíteni. Lángosnál olajozd be a kezedet és könyebb a tésztát formázni. Forró olajba süsd ki és tehetsz rá tejfőlt sajtot fokhagymát.

Teával nagyon finom, egészségetekre 

Comments are closed