Krumplis pogácsa olajban sütve.

Gyerek korom nagy kedvence a zsírban sült pogácsa. Biztos ti is ismeritek ezt a receptet régről. Most berakom nektek is, hátha kedvet kaptok. Nagyon hamar megvan és nagyon könnyű megcsinálni.

Kép041

Hozzávalók

1 tojás

20 dkg liszt

50 dkg burgonya

Késhegynyi sütőpor ( elhagyható)

1 tk só

A burgonyát sós vízben megfőzni. Lehet egészben is héjastól vagy megpucolva.

Összetörni vagy krumplinyomón átnyomni és összekeverjük a hozzávalókkal.

Kinyújtjuk kb 1 cm vastagra és pogácsa szaggatóval szép kerek pogácsákat készítünk vagy éppen vághatjuk is késsel 3 szög alakúra.

Kép031 Bő olajban megsütjük. Nagyon szeretem és szinte nem lehet abba hagyni az evést olyan finom. Egyébként laktató étel. Nagymamám sokat csinált gyerekkoromba , mikor itt nyaraltam Orosházán.

Kép041Így néz ki, ha megsült és abba hagyhatatlan. Jó étvágyat kívánunk mindenkinek, aki megcsinálja. Van , aki élesztővel készíti és van , aki édesen szereti. Mink csak így egyszerűen megesszük.

Közbe a kertünkben is szépen érnek a tökök és le is szedtünk egy párat, amit jónak láttunk. Anyu le is fotózott vele mikor behoztam a kertből. Jól megbirkóztam vele. Szép nagy sütőtökök.

Kép008

Ez a másik is elég nagy és nehéz. Ez az az érdekes tök, ami jó főzni is meg sütni is, ha megérik. Nagyon finom és hamar megsül.Kép009

Hahaha , jól megbirkóztam vele. Kíváncsi vagyok hány kiló lehet, meg is mérem. 9 kg a nagy kerek tök és a másik 7 kg . Szép nagyok.Kép022

Anyu meg már söprögeti a diófa leveleket és szedjük a diót is,amik potyognak szépen.

Kép017Szeretem így nézni anyut, amikor nincs a bot kezébe.

Közbe meg Mária nap alkalmából felbontottunk egy nagyon finom bort, amit szeretünk. Varga pincészettől a Balatoni Zweigeltet.

Kép028Ez nagyon finom bor, kóstoljátok meg, ha szeretitek a féléses vörösbort.

Kép029Boldog névnapot kívánok anyukám erőben , egészségben, boldogságban, bőségben és sikerekben, a kerti munka után is és mindenkor.

Kép030

Egészségetekre és minden Máriának nagyon szép boldog névnapot kívánunk.

4 Comments:

  1. This is one awesome blog.Thanks Again.

  2. Ez a krumplis pogacsa igen egyszeruen osszeallithato, es a tobbi pogacsaval ellentetben, nem kell keleszteni, hanem rogton bo forro olaj. Ez a krumplis pogacsa igen egyszeruen osszeallithato, es a tobbi pogacsaval ellentetben, nem kell keleszteni, hanem rogton bo forro olajban kell kisutni.

  3. I simply want to say I’m new to weblog and really loved your blog site. Very likely I’m planning to bookmark your site . You really come with great article content. Kudos for sharing with us your web page.

Comments are closed