Kifli félbarna a vidéki konyhában

Szépséges félbarna kiflik még este elkészítettem.Kicsit korábban kell mint 19 h kezdeni, mert nekem este 21h kor hült ki és tudtunk belőle vacsorázni anyukámmal. Neki készítettem,mert a bolti már elég vacak kifli nem érdemes megvenni.

Hozzávalók

50 dgk BL80 as fehér /úgy hogy ebbe tettem 2 ek teljes kiörlésű lisztet és így lett 50 dkg össz/

15 dkg kenyér liszt /ez kell bele/

3 dkg élesztő /nekem csak 2.5 dkg volt és jó lett/

2,5 dkg vaj

3 dl tej /lehet vízzel is /

2 tk csapott só

1 ek cukor

Elkészítése

Élesztőt felfuttatni és összekeverni a többi hozzávalóval egy nagy tálba. Könnyű lágy tészta legyen. Elsőre ragadni fog de aztán tegyél kezedre kicsi olajat és úgy gyúrd össze.30 perc kelesztés letakarva meleg helyen.

Deszkára kiborítani és kinyújtod kör alakúra .Elvágod ketté majd keresztbe is ketté és azokat is ketté. Nekem most 8 db sikeredett. Egyenként úgy teszed magad elé, hogy a csúcsa legyen felfelé és a nagyobb alja alul. Így felfelé kinyújtod ameddig csak bírod és aztán az alját szélesíted két oldalra, hogy minél szélesebb legyen. Alulról jól nyomva feltekered a tésztát szép kifli alakúra és olajozott tepsire teszed.

Kicsit hagyod kelni így letakarva kb: 30 perc. Mehet az elömelegített  sütőbe csak kend meg hideg vízzel előtte..220 fokon 20 percig sütjük.

Mikor megsűlt kiveszed , lespricceled hideg vízzel és letakarod ruhával,hogy hűljön.Szép és finom ropogós félbarna kiflik lettek.

Egészségetekre.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.