Kertész leves és szósz aludt tej

Hahaha jót nevettünk anyuval megint, mikor az aludt tejnek a fölét leszoktam szedni és megeszem,mivel anyu nem szereti. A fiókból kivettem egy kanalat és óvatosan leszedtem a házi aludt tej fölét. Meglepődve tapasztaltam, hogy mitől sós az aludt tej? Szeretem a sót és érdekes, pedig az aludt tejet nem szoktam megsózni. Meglepődve mondom anyunak,hogy nagyon finom csak mitől szósz az aludt tej? Szóval kicsit szejpítek és jókat hahotázunk rajta.Hahaha , jó kedvünk van ma is, mivel a kertet kigazoltuk félig és amit tudtam lesarlóztam.Őrület mennyi gaz lett a kert hátsó részébe. Csináljatok ti is aludt tejet, nagyon finom és egészséges. Van egy klassz receptem, annak idején a Penny-be szoktam venni Sissy tejet a dobozosat, annak is a kisebb dobozos fajtáját. A nagyobb dobozba is szokták tenni az nem jó! Szóval vesztek egy poharas joghurtot , lehetőleg  élőflórásat , ha nincs otthon tibeti joghurt gombátok és bele teszitek egy nagy kancsóba és erre öntitek a liter tejet.

Kép017

Egy nap alatt megalszik és nagyon finom. Persze a legjobb a házi tejből készíteni ahogy mi szoktuk anyuval. Kész szerencse, hogy itt vidéken tartanak állatokat és igazi házi tejet is kapni és túrót és sajtot is. Aki meg nem tud házi tejhez jutni annak érdemes megvenni a sissy tejet és élőflórás  joghurtot.

Ma is kidolgoztuk magunkat a kertbe rendesen és egész szépen alakulnak a zöldségek és tökök , csak a paradicsomnak volt sok ez az eső. Kicsit kirepedezett, minden esetre nagyon finom és a kukorica is már ehető.

Kép039 Kép015 (3)

Kép007

Anyucim lefotózott a nagy melegbe. Mondtam is neki, hogy soha többet nem fogok füvet nyírni a borzasztó melegbe. Meg kell várni míg lemegy a nap vagy reggel korán kell csinálni. Csak nem bírtam nézni,ahogy anyu nyírja a füvet. Igaz, hogy jót tesz neki  a mozgás csak mégis hamarabb kész vagyok vele,mint anyu.

A tökök nagyon szépen nőnek és már csináltam is belőle finom krémet, olyan mint a padlizsánkrém csak  tököt tettem a padlizsán helyett. Nagyon finom lett és jó reggelire meg vacsorára is, finom házi kenyérrel.

Eltettük a zöldbabot is , 8 üveggel lett és most a dunsztba van.Készül a kertész levese, ami a legjobb barátnőm receptje alapján készül és anyu kertész levesnek ismeri.minden hozzávalót a kertből vettünk.

Hozzávalók: fehér és sárga répa, zeller gumó és petrezselyem és zeller szár.Paradicsom 1 db. 1 db hagyma és 3-4 cikk fokhagyma.

Nagyon egyszerű elkészíteni és hamar megvan. A zöldségeket felkarikázni és kicsi kb :1 ek zsíron megdinsztelni. Ez 4-5 perc és teszünk rá kicsi vegetát és törött borsot. 1 db paradicsomot apróra vágni és a héját lehúzni. A zöldségekhez adom és addig párolom, míg levet ereszt.Ekkor megsózni és kb:1 mk pirospaprikával megszórni és felönteni vízzel , ha lehet akkor meleg vízzel és teszünk bele 1 db hagymát és 3-4 cikk fokhagymát és sózzuk,ha kell.Amikor felforrt, akkor még 10-15 percig főzzük. A tésztát külön főzzük hozzá , legjobb a kicsi kagyló tészta.Egészségetekre.

Kép018

Anyu éppen fehér répát szedett a Kata barátnőm kertész leveséhez.

Kép019

Gyönyörű a sárgarépa és a zeller is, meg az uborkák és minden szép.

Kép021

Van már a kertünkben ricinus is , nagyon jól elüldözi a vakondokat és a kerti békákat, amik rengeteg lyukat ásnak a kertbe.

Kép022

Óriási tökök vannak a kertbe.

Kép023

Állítólag ez sütni való tök és reggel le is szedjük.Alkotunk belőle valami csodásat .

Kép024

Ez meg a nagydobosi sütőtök. Imádok fotózni és olyan szépek a tökök igaz?

Kép026

Még ecetfát is szereztem a kertbe, Sanyi bácsinak rengeteg volt és nagyon szerette. Viszont nekünk meg éppen jó lesz majd a szára karónak a kertbe.

Kép028

 

Egyébként nagyon meleg van nálunk most, így bent vagyunk a házba , ahol jó hűvös van.Szépek a TV paprikák is.

Kép030 Kép032

Gyönyörűséges napraforgó  is szépen virít a kertben.

Kép033

A zeller is gyönyörű.A kedvencem a finom cseresznye paprika, minden nap eszek belőle, imádom.

Kép034 Kép035

A szilva is szépen érik, jól megmetszettem az idén.

Kép041

 

 

 

Kép043

 

Szép a cékla is, amit úgy kaptunk a nagybátyámtól.Közbe leszedtem a festményt a keretről és megy a postára hamarosan és küldöm a másik tündéri  barátnőmnek, akit szintén a facebookon ismertem meg és nagyon örülök a barátságunknak.Most pedig hamarosan ebédelni fogunk és aztán neki látok a másik munkámnak is. Ki nem megyek a melegre az biztos , inkább alkotok kedvemre valami hasznost, míg anyu a délutáni pihenőjét tarja.Szép napos időt kívánunk mindenkinek Orosházáról.

 

Comments are closed