Kefires 45 perces félbarna kenyér

Kefíres gyors kenyér félbarna.Élesztő nélkül készül.

Hozzávalók 

38 dkg fehér liszt

12 dkg teljes kiörlésű liszt

2 tk só

1 ek cukor

2 tk szódabikarbóna

3,5 dl kefír

A jénai tálat fedővel együtt berakni a sütőbe és 220  fokon melegíteni amíg összekeverjük a kenyér tésztát.Egy nagy tálba tegyük a hozzávalókat és fakanállal kevergessük kicsit, aztán kézzel szépen összegyurmázzuk. Könnyű tésztának kell lenni ne legyen kemyény, ha keménynek találod, tegyél még bele egy kis kanál kefirt.Nagyon könnyú laza tészta , addig kevergesd amíg a kezedről lejön és szép gombócot tudsz formázni.

A forró jénait kiveszed, tetővel együtt és a jénai aljába szórjál bőven lisztet.Tedd bele a gombóc kenyerkédet és lapogasd kicsit el.Tedd rá a fedőt és tedd a sütőbe.220 fokon süssed 30- 35 percig. Ahogy barna lesz a kenyér, vedd ki, tedd deszkára takard le.Kopogtasd meg az alját, ha kong a kenyér akkor jó.

 

Egészségetekre 

 

 

 

 

Comments are closed