Házi kenyér a legfinomabb

Sziasztok, kisérletezek a kenyérrel, mert csak fehéret nem nagyon akarok, így mindíg teszek bele teljes kiörlésűt is.Most is így lett ez és élesztősen,mert nekem a szódabikarbónás nem annyira ízlett a szaga miatt. Érezni lehetett benne a szódabikarbóna szagát.

Hozzávalók

50 dkg liszt/kevertem 4 ek teljeskiőrlésűvel/

1 ek só

1 tk cukor

1 tasak porélsztő 7 gr 

4 dkg vaj 

270 ml meleg víz

1 db tojás kenni a tetejét

Egy nagy tálba mindent beletettem egyszerre és elkezdtem a kezemmel szépen összedolgozni. Nagyon szépen lehet vele dolgozni, klassz lágy tészta és rugalmas.Kb 10 perc és kész,amikor egybe van szépen. Letakarni már a tepsibe helyeztem meglisztezett sütőpapíron és jól betakartam. 50 percig keleszteni.

Most hosszúkásra formáztam.Előmelegített sütőbe kell tenni. Amikor letelt a 50 perc kelesztés akkor bevagdosni és megkenni tojással és mehet a sütőbe. 40-45 percig sütni.Nekem most 50 perc lett a sütés.

Nagyon finom lett,még kisérletezek vele és teszek bele korpát meg burgonypelyhet esetleg.

Egészségetekre 

Comments are closed