Erős paprika télire és piros arany készítése

Aki szereti az erős paprikát az nyugodtan tehet el télire is savanyúnak vagy ledarálva vagy akár chili szószt is készíthet belőle. A szósz készítése itt megtalálható:http://teremtsmagadnak.hu/chili-szosz-keszitese-videki-konyha-izei-oroshazan

Gyönyörűen nőnek a finom paprikák a kertünkben. Úgy néz ki, hogy a talaj is megfelelő nekik. Rengeteg paprika lett az idén és valamit csinálni kell vele, ha nem akarjuk mindet megszárítani. Személy szerint imádom az erős paprikát és szinte minden nap eszem is.

Kép022Kép021

Most a cseresznye paprikákat és a gyufa paprikákat raktuk el télire savanyúnak és daráltunk le sóval.

Kép030

Nagyon egyszerű csak megmosod a paprikákat és ledarálod húsdarálón magostól. Kilónként teszel bele 20 dkg sót és elkevered és üvegekbe töltöd. Nem kell bele tartósító sem, eláll egész télen.

Csinálhatod vegyesen is, ha nagyon erős a paprika akkor tegyél hozzá finom édes piros húsos paprikát is.

Kép069 Kép073Csináltunk finom piros aranyat is.

Hozzávalók:

2 kg pritamin vagy kaliforniai paprika

2 kg húsos kápia paprika

4-5 erős paprika, ha szeretitek

1 nagy zeller gumo

1/2 liter paradicsomlé (sűrű)

1 dl cukor ( el is hagyható) nekünk édes lett az íze.

1 dl só

1 ek fehér bor

3 tk szalicil

Az ízesítéshez :

1 db közepes hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 db zöldség

1 db sárgarépa ezeket összedarálod és 1-2 dl olajon megpárolod.

Piros arany készítése:

1. A paprikákat ledarálod húsdarálón mag nélkül.

2. Zellergumót is ledarálod és kevés vízben 30 percig főződ.

3. A ledarált paprikát és a párolt zellert egy edénybe felteszed főzni és keverés közben hozzáadod a többi ízesítőt is ( paradicsomlé+ cukor+só+bor) és az elkészített párolt ízesítőket is  ( hagyma +fokhagyma+zöldség+sárgarépa)

4. Folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzzük .

5. Száraz üvegekbe töltjük.

Kép076Nekünk most 3 nagy üveggel lett és kicsit édesre sikeredett. Viszont nagyon finom, anyu még kenyérrel is megette vacsorára. Egészségetekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sign up to our newsletter!