Ecetes erős paprika télire

Savanyítsatok finom erős paprikát. Lehet mindenféle paprikából és akár keverheted is.

Nahát ezt nézzétek milyen édes kis paprika született.

Kép012Nagyon cuki igaz? Viszont vannak sok féle paprikák a kertbe , cseresznye és gyufa és chili (minden féle , érdekes és erős paprikák) és TV paprikák is. Most eltesszük télire savanyúságnak.

Új recept amivel szeretem eltenni a savanyúságokat. Igaz már jó pár éve.

Hozzávalók:

1 db 5 literes üveghez

2,3 l víz

40 dkg cukor

10 dkg só

5 dl 10 % os ecet

1 csapott kávés kanál borkénpor

A hozzávalókat összeforraljuk a borkén kivételével. Kihűtjük és addig megtöltjük az üvegeket a paprikákkal vagy uborkákkal is lehet keverni. Ezzel a lével bármilyen savanyúságot el tudsz tenni télire.

Kép085 Kép086 Kép089 Kép090

Nyugodtan tömd meg az üvegeket , úgy is össze esik kicsit a paprika , ahogy érik még az üvegben.Kép091

Szóval, ha kihűlt a lé, akkor beleteszed a bor kénport és a megtöltött üvegekbe öntöd és nem zárod le azonnal, mert a paprika megszívja magát a lével és utána töltöd még, ha szükséges. Nagyon finom uborkák és paprikák készülnek ezzel a felöntőlével.Kép094 Kép096Anyu most csinált olyan levet is, amit boltba lehet kapni savanyúságokhoz és 2 db 5 literes üveghez elég. Sárga zacskóba van és kapros savanyúság tartósító a neve. Van benne minden , mustármagtól kezdve fekete bors is. Néha szoktam ezzel savanyítani magam is , mert minden benne van csak ecet és cukor kell hozzá.

Egészségetekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sign up to our newsletter!