Csicsóka eltevése télire

csicsóka virág.preview

Sziasztok! Ahol sok a csicsóka és szeretnék eltenni télire, hogy mindig legyen friss , akkor el lehet tenni nedves homokba. Akinek van föld alatti verme , annak könnyebb a dolga. Akinek meg nincs az el tudja tenni egy nagy vödörbe is.

Kép084

 

Idén 3 helyre ültettem csicsókát és nagyon szép lett a termés. Használhatjuk burgonya helyett is.

 

 

Kép085

 

Ilyenkor lehet már felszedni és amit akarunk eltudjuk tenni télire egy vödörbe, nedves homokba. Egyébként egész télen lehet szedni, ha nem fagyos a talaj.

Kép086

Fogsz egy nagy vödröt és teszel az aljára nedves homokot és arra teszed a csicsókát és megint homokot.

Kép081

Egész addig, amíg van belőle és megtelik a vödör.Aztán elteszed fagymentes helyre.Nekünk most a kinti kamrába került.

Kép082

Este csináltam sütve és nagyon finom lett.Akinek van,, remoskája, abba sokkal könnyebben meglehet sütni.

Kép093

Ugyan így kell elrakni a ginkgo biloba magokat is , amikből fát szeretnél jövő tavasszal.

Kép077 Kép072

Fogsz egy cserépedényt és teszel bele nedves homokot és erre teszed a magokat és betakarod nedves homokkal. Olyan helyre tedd, ahol nem éri a fagy.Tavasszal vedd elő és ültesd el egy cserépbe.

Kép079

A magok nagyon büdösek, vegyél kesztyűt is, ha nem akarod, hogy a kezed bűzölögjön egy darabig.

Kép083

Mehet a kinti kamrába a szekrénybe sötét helyre. Tavasszal előveszem és elültetem cserépbe, hogy  kicsi fa legyen belőle.Aztán mehet a kertbe , ha jól megerősödött.További szép napot kívánok nektek és nyugodtan próbáljátok ki így eltenni a csicsókát, olyan mintha frissen szedted volna fel a földből.Egészségetekre.

2 Comments:

  1. Thanks for every one of your work on this website. Betty delights in carrying out investigations and it is easy to see why. A lot of people learn all regarding the dynamic means you produce powerful suggestions on this web site and in addition recommend contribution from some others on that topic and my princess has always been being taught a whole lot. Enjoy the rest of the year. Your performing a useful job.

  2. I simply want to say I’m new to blogging and site-building and definitely liked this web site. Probably I’m want to bookmark your site . You surely come with awesome articles. Regards for revealing your website.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.