Cigánypecsenyés brassói a vidéki konyhában

Sziasztok! Ma egy cigánypecsenyés brassóit mutatok be nektek,ami a saját kreálmányom és nagyon finom.

Hozzávalók 2 személyre

30 dkg hús/ comb , tarja, csirke melle vagy bármilyen husi,mai éppen kéznél van.

1 fej hagyma

3-4 cikk fokhagyma

Kicsi zsír vagy olaj megpárolni a hagymát

Liszt 1-2 ek  , víz , fűszerek : Pirospaprika, bors, majoranna, kakukkfű vagy oregáno és só

Köretnek sült burgonya 

Elkészítése:

A húst apró csíkokra szeleteljük. A hagymát felcsíkozva kevés zsíron vagy olajon megsózva megpároljuk. Mikor kész hozzáadjuk a húst és elkeverjük, lefedjük s megpároljuk, míg a hús leve teljesen kijön félpuha lesz a hús. Ekkor megszórjuk kicsi liszttel 1-2 evőkanál és 1 kávéskanál pirospaprika, 1 mokkás kanál őrölt bors és kicsi majoránna vagy kakukkfű vagy oregáno vagy akár mind a három és annyi vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen. Mehet rá a feldarabolt fokhagyma is. Lefedve még tovább pároljuk kicsit.

A burgonyát közben kisüthetjük, kiszedjük és rátálaljuk a sült burgonyára és még tehetünk kicsi fokhagymát a tetejére vagy sült szalonna taréjt.

Nagyon finom savanyú paprikával, aki szereti.

Egészségetekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.