Erőspaprika krém készítése

Csináljatok erős paprika krémet házilag. Nagyon finom és hamar megvan. Nekem most kicsit tovább tartott, mert régebben ledaráltam 2 kg chilit és cseresznye paprikát, amit csak sóval tettem el üvegekbe. Most viszont elővettem és daráltam hozzá finom édes paprikát, hogy legyen belőle erős paprika krém. Azon gondolkodtam, hogy szedjem ki a sok magot belőle. Így amikor összekevertem a darált édes paprikával , akkor főzés után lepasszíroztam. kicsit megdolgoztam vele, viszont nincs benne mag és nagyon finom lett.

Kép007 (3) Kép008 (3)

Hozzávalók:

1- 2 marék chili
1kg húsos édes paprika
1 db hagyma
2 ek pirospaprika ( őrölt)
10 dkg só
1/2 dl oliva olaj

A paprikákat kimagozzuk és ledaráljuk.
A hagymát is ledaráljuk és az olajon megdinszteljük.
A darált paprikához keverjük a sót és kicsit állni hagyjuk.
A párolt hagymára borítjuk és teszünk hozzá 2 ek pirospaprikát ( lehetőleg házit,aminek szép a színe is).
Fél óráig kevergetjük és össze is turmixolhatjuk pépesre és üvegekbe töltjük és és a tetejére egy ek olajat teszünk.

Kép045 Kép059 Kép060

Használjatok gumi kesztyűt,amiben tudtok dolgozni , mert nagyon csíp. Megnézhetitek a receptet itt: http://csaladireceptkonyv.hu/egyszeruen-nagyszeruen-maresz-modra-videki/recept/7796-paprikakrem-csiposen

A videót itt találjátok :  Videó000

Kép011 (2)

Hét kis üveggel lett és egy üvegbe tettem a asok magot, ami jó lesz levesekbe vagy kenyérre kenve.Kép012

Egészségetekre és írjátok meg, ha megcsináltátok és azt is , hogy milyen finom lett.

 

Maresz

Festőművész , író.Internet Marketing Eliteaffiliate Partner.Egy Nő vagyok,aki szereti az életet és éli az életét.Szeretem a kertet a növényeket a fákat. Tisztelem a természetet.Szeretek jókat főzni és sütni és finomakat enni. Szeretek értelmesen beszélgetni a föld másik oldalán élő emberekkel is. olyan vagyok mint Te , csak élem az életemet.

2 Comments:

  1. Welcome to WordPress. This is your first post. [[” ] Edit or delete it, then start blogging!

Comments are closed